dimarts, 30 de setembre del 2008

El meu poble: CANET LO ROIG !!


Aquest cap de setmana an sigut festes al meu poble.
San Miquel de setembre.
Son unes festes molt esperades, ja que Sant Miquel es el patró i es celebra en molta festa.
El divendres: van fer bou embolat i discomovil.
El disapte: bous pel carrer i per la nit ball amb l'orquestra Europa.
El diumenge: missa solemne per el nostre patró San Miquel, amb l'assistència de dames i acompanyants.

Ara ficaré un poquet d'informació del meu poble per a qui li puge interessar.


Geografia:

El municipi de Canet lo Roig se situa en el sector septentrional de la comarca. Pertany a la diòcesi de Tortosa, i està voltat de cims de considerable altura i solcat pel riu Cérvol i diversos barrancs. Els paratges més visitats són els estrets del riu, el Calvari i l'ermita de santa Isabel. Hi ha oliveres mil·lenàries.
S'accedeix a aquesta localitat des de Castelló prenent la CV-10 i després la CV-113.

Història:

Els orígens de Canet lo Roig es remunten a etapes de la història molt anteriors a l'assentament dels àrabs. S'han pogut recollir d'algunes excavacions ceràmica corresponent a un poblat de l'època final del bronze i principis de la cultura ibèrica.

D'aquesta manera podem afirmar que a la part alta de la mola existia un poblat de l'bronze final i primera edat del ferro, que es mantindrà allí fins a la romanització, és a dir, fins a finals del segle III abans de Crist.

Amb la romanització es va produir un irreversible canvi social i estructural. Els habitants del primer poblat que tradicionalment vivien de la ramaderia i l'agricultura cerealista, aprendran dels romans noves tècniques agrícoles i altres sistemes de producció (regadiu, horticultura, fruiters, viles, etc... ) que els impulsaran a abandonar la mola per a establir-se en els plans i en les zones fèrtils al costat dels rius, on desenvolupar una economia més capaç.